Zuidereiland (nu met foto's!)
Door: David en Annemieke
17 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Dunedin
We hebben eindelijk weer een plek gevonden waar we achter internet kunnen. In het zuidereiland waren we regelmatig op zeer afgelegen plekken. Voor internet lastig, maar voor ons was het super mooi!
Om meteen maar met het slechte nieuws te beginnen: onze tweede poging om te zwemmen met dolfijnen is wederom niet gelukt... We hebben op de cruise welgeteld 1 dolfijn gezien (wat zeer ongewoon schijnt te zijn in dat gebied). Maar...
Gisteravond kwamen we aan in The Catlins, op een camping aan zee. Toen we incheckten wees de jongen van de camping ons op de dolfijnen die hier gewoon aan het strand zwemmen. Dit strand bleek de enige plek in Nieuw Zeeland te zijn waar de dolfijnen zo dicht naar het strand komen en waar je er vanaf het strand mee kan zwemmen! Dit is dan ook wat wij vanochtend hebben gedaan!!! Het was super koud, maar de meest fantastische ervaring tot nu toe! De dolfijnen zwommen om onze benen heen en we zagen ze heel goed door de golven heen zwemmen. In The Catlins waren sowieso veel dieren. We hebben ook nog zeeleeuwen, geeloog pinguins (schijnen erg zeldzaam te zijn) en zeehonden gezien.
Naast de dieren is de natuur op het zuidereiland echt fantastisch. We hebben het idee telkens in een (andere) filmset te rijden.
Net aangekomen op het zuidereiland hebben we een wandeling van 38 km. gemaakt verspreidt over 3 dagen in het Abel Tasman national park. Vanuit deze tropische kuststreek zijn we naar de Fox Glasier gereden, een enorme gletsjer waar we overheen zijn gelopen. Dit mag alleen met een gids. Wij zijn in een enorm trage groep terecht gekomen. Het lopen naar en terug van de gletsjer (door het tropische regenwoud) duurde hierdoor bijna twee keer zo lang als normaal. Nadat we op de gletsjer hadden gelopen waren we bang voor een saaie terugtocht. Maar een nette Engelse dame zorgde voor nog wat hilariteit. Zonder dat er aanleiding voor was viel zij met een soort salto de afgrond in! Dankzij de dichte begroeing op deze stijle hellingen kwam ze volledig bedekt door de planten stil te liggen. Nadat ze er door twee sterke kerels is uitgetakeld en niks bleek te hebben, hebben we er een hoop lol om gehad.
Vanuit deze gletsjer zijn we via Fjordland national park doorgereden naar waar we nu zijn. Onderweg kwamen we soms uren lang niemand tegen en zagen we het Nieuw Zeeland zoals je erover hoort: meren, besneeuwde bergen, groene valleien (met heel veel schapen), etc.
Op dit moment zitten we 's avonds laat in een internetcafe en rijden we straks verder richting Kaikoura. Daar heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten. Hopelijk hebben we geluk!
Veel liefs,
Annemieke en David
17 Februari 2007 - 12:00
Erika:
Hoi David en Annemieke,
ik heb de foto's inmiddels al drie keer bekeken! Prachtige foto's!! Hier is alles goed; ik ben alleen erg druk en heb dringend behoefte aan vakantie....misschien als ik maar vaak genoeg naar julli foto's kijk, dat ik dan ook uitrust? Ik krijg in ieder geval erg veel zin in de zon! Liefs -
17 Februari 2007 - 13:38
Mirthe:
Het lijkt wel steeds mooier te worden! Ik ben héél erg jaloers op jullie ;) Heb zojuist besloten dat ik ook zo'n toch ga maken als ik klaar ben met mijn studie, hehehe ;)Echt ge-wel-dige foto's, super! Onze brieven zijn onderweg!
Nogmaals: geniet er héél erg van!
Liefs, Mirthe -
17 Februari 2007 - 20:48
Anja En Werner:
Wat zijn die Aussies toch een gelukkig volk dat ze jullie als gast mogen verwelkomen ! Van een stelletje "convicts" tot gastheer/vrouw, how strange life can be !
Hoe dan ook, deze reis is voor jullie een ervaring om nooit te vergeten. Wat er ook gebeurt, dit neemt niemand jullie ooit meer af !!!
We wensen jullie verder een voorspoedige trip en zien uit naar de volgende update !!! -
18 Februari 2007 - 08:52
Bert En Marian.:
lieve David en Annemieke, wat een grandioze reis.Zomaar vanaf het strand met dolfijnen zwemmen.Je liefste wens is in vervulling gegaan Annemieke. Nou en als je David met zo'n ijs(je) voorbij ziet komen, komt hij ook wel aan zijn trekken.Wat fantastisch door jullie door die gletscherspleet hebben gelopen. Jullie snappen wel dat wij zo langzamerhand allemaal de neiging hebben om die kant op te gaan. Wat heerlijk dat er ook weer foto.s bij zijn, waar we weer elke dag even naar kunnen kijken.We hoeven niet meer te zeggen geniet ervan want er is geen stel die er zo van kan genieten als jullie.heel veel liefs van paps en mams -
18 Februari 2007 - 12:45
Sip Karin En Marvin:
heey 1 woord willen wij zeggen en dan op de manier zoals Marvin het net zei ;GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAF
groetjes van ons -
18 Februari 2007 - 14:00
Carla En Marijke:
Ademloos zitten wij naar deze fantastische foto's en verhalen te kijken en mee te genieten. Wat zal dit voor jullie een heel bijzondere ervaring zijn. Kunnen jullie het allemaal wel bevatten, die prachtige natuur en de dieren die jullie zo van dichtbij kunnen meemaken! We kunnen ons voorstellen dat jullie toeschouwer zijn van een film, waar jullie zelf de hoofdrol in spelen! Hier is het aardig fris, maar we kunnen ons enig sinds verwarmen aan jullie leuke verhalen en foto's. Nog een weekje genieten in Nieuw Zeeland, en dan weer terug naar Austrtalie, waar nu waarschijnlijk wel wat geld verdiend moet worden om weer verder te reizen. Nu heel veel liefs en een knuffel van Carla en Marijke. -
18 Februari 2007 - 15:10
Rik:
Prachtig jongens! Daar wil je toch nooit meer weg ? Mooie natuur, prachtige dieren. Geweldig! PS ik stuur mailtjes gewoon naar Davids hotmailadres. Die van Annemieke weet ik niet meer. Het beste maar weer! -
18 Februari 2007 - 16:42
De Wieltjes:
heeey David en Annemieke,
Doordat we allemaal griep hebben gehad, hebben we een tijdje niet op jullie site gekeken. Vandaag besloten we om weer eens te kijken.:) We vinden het geweldig dat we al jullie reisverhalen en foto ´s kunnen zien en lezen:p We genieten er enorm van en wensen jullie nog heel veel plezier en goede tijden toe!! ;)
XXXX van ons allemaal! -
18 Februari 2007 - 17:24
Lisa Von Hebel:
Dag, Wat ziet het er mooi uit zeg!!! Mooie stranden en de dolfijnen, super! Geniet er lekker van met z'n tweetjes, dit vergeten jullie nooit weer!
Kus Lisa -
18 Februari 2007 - 17:58
Machiel :
He muchachas (vrienden),
Iedereen in Barcelona sprak ons aan met muchachas dus vandaar die opening. Wat een mooie fotos die van jullie in -ready to go diving suits - maakte veel indruk, klaar om te beginnen aan een natuuropname van Ja natuurlijk of een film van David Attenborough...man van natuur documentaires op de BBC. Horen jullie daar nog dingen over cricket, New-Zealand schijnt Australie te verslaan, interesseert jullie ook zeer schat ik. FC Groningen heeft met 1-1 tegen AZ gelijkgespeeld...dat je het weet. Indrukwekkend die vele verschillende outfits die jullie aan hebben. Jullie kunnen misschien een kostuumhuis beginnen daar als inkomstenbron. Succes met alles en heel veel plezier, groeten Machiel. -
18 Februari 2007 - 18:02
Janny En Rieks:
Lieve David en Annemieke. Jan heeft ons de link naar jullie site door gestuurd, ontzettend leuk om jullie enthousiaste verhalen over Nieuw Zeeland te mogen lezen. In jan./febr. 2005 hebben Jeannette en Jan-Karel 6 weken met een huur auto door Nieuw Zeeland getrokken, vandaar dat heel veel dingen ons bekend voorkomen, ook de foto's zijn voor ons heel herkenbaar. Geweldig, geniet er van, we zien al weer uit naar jullie verdere avonturen.
Liefs, Janny en Rieks. -
18 Februari 2007 - 21:43
Machiel :
He muchachas (vrienden),
20 Februari 2007 - 13:36
Mirthe:
Hey David en Annemieke!
2e reactie van mij op jullie bericht, maar ik vind het nu nóg leuker om naar jullie verhalen te lezen en foto's te zien; want de vader van een hele goede vriendin van me mag gratis voor zijn werk naar Australië en Nieuw-Zeeland. En jullie raden het al: zijn dochter en haar vriendinnen (ik en nog een ander meisje) mogen mee!
Spannend!
Liefs, Mirthe -
21 Februari 2007 - 12:42
Willemien Hamming:
Hey David en Annemieke, wij volgen jullie reis helemaal mee op de GGD. Marian verteld allemaal fantastische verhalen en wat een geweldige foto´s. Elke week krijg ik een update van Marian. De natuur moet daar geweldig zijn, gezien de foto´s. En dat zwemmen met de dolfijnen, lijkt me een geweldige ervaring. Geniet er maar fijn van...
Groetjes Willemien
21 Februari 2007 - 14:32
Baflo Sloppen:
ja, ik snap dat marike nog niet gerageerd heeft, zulke ijsco's!!! Stinkend jaloers natuurlijk!!!
Ziet er allemaal fantastisch uit jongens!!
Wat gaaf dat mirthe ook die kant op komt( leuk meid!)xxx Jakob Eva Jurgen Rutger -
21 Februari 2007 - 14:42
Sophie:
hee an en david. Geweldig zeg, ziet er echt super uit! Gaaf joh, met dolfijnen zwemmen. Wat een avonturen. Heel veel plezier!! Liefs vanuit het regenachtige nederland :( xxx -
21 Februari 2007 - 18:47
Marjolijn En Anne:
Dag schatten, wij zijn weer zeer onder de indruk van jullie foto's zeg.!Jullie zien er heel anders uit dan aan het begin van de reis...en dat is positief hoor. Uitgeruste en ontspannen gezichten en een bruin kleurtje, heerlijk. Wat zal het daar fantastisch zijn zeg. Heerlijk dat jullie dat doen samen! Ik denk dat ik (Marjolijn) me maar bij Mirthe aansluit na haar studie hi hi.... Ik begin toch ook echt wat jaloerse gevoelens te ontwikkelen, terwijl ik het jullie natuurlijk van harte gun..!!! Anne-Bart heeft er ook wel zin in... Liefs anne en marjolijn -
25 Februari 2007 - 08:42
Marike En Jan:
Regen tegen het raam, grijs, nat en koud; 't is hier winter.
Maar dan lezen we jullie verhalen en zien de prachtige zonovergoten foto's, worden we weer helemaal blij en warm.
Man, wat ja mooi ja..........! -
25 Februari 2007 - 12:56
Dirk En Maarten :
Heey, Wat een waanzinnige foto's!!!! Weer eens wat anders dan ons polderlandschap. Hier gaat het goed, binnenkort verhuizen naar een mooie container aan het IJ. Nog heel veel plezier en inmiddels geloof ik ook Werkse... Ciao Dirk en Maarten -
28 Februari 2007 - 23:16
Joyce En Sharon :
heej,
wat een toffe foto's. we zijn echt super jaloers op jullie. :P vooral met dolfijnen zwemmen.
maar goed wij gaan even de honden uitlaten we zullen snel weer wat in jullie gastenboek achterlaten. doei doei groetjes en veel liefs joyce en sharon -
03 Maart 2007 - 14:19
Genevieve:
Hoi!
Zo, wat een mooie foto's zeg! Jullie hebben al veel leuke dingen ondernomen! Echt een paradijs... Geniet ervan en ik ben benieuwd waar jullie straks weer terechtkomen!
Liefs Genevieve -
03 Maart 2007 - 18:28
Slops Germanie:
Hallo lieve luitjes.
Zwemmen met dolfijnen,Zeeleeuwen kijken hoe die lui op het strandt liggen.
Daarvan worden helemaal gek van dan gaat Mirthe ook nog die kant op!
We wensen jullie verder veel plezier. Ga door zo.
groeten slops germanie. -
07 Maart 2007 - 20:37
Marco,Julia,Kids:
Wat weer een fantastisch verhaal en foto's hebben jullie ons gestuurd. De foto's tonen een heerlijke en onspannen vakantie aan. Het doet de regen hier even vergeten. We hebben begrepen dat nu naast het vakantiegenieten er ook een beetje gewerkt moet worden. Heel veel plezier en we horen hopelijk gauw weer van jullie.
Liefs Marco, Lisa, Emiel en Julia. -
20 Maart 2007 - 05:58